ZELLIGES

ZELLIGES

 

Zelliges is Arabisch voor 'gebakken tegel'. Het productie-proces is 600 jaar oud en de ambacht is nauwelijks veranderd.

 

De bekendste karakteristieken van de Zelliges zijn de prachtige kleurnuances en het hand gekapte karakter. Zelliges worden in het gehele Midden Oosten gebruikt, in paleizen, herenhuizen, hammams en tegenwoordig ook in chique hotels en hippe restaurants. Ook de vraag naar Zelliges in Europa maakt een sterke groei door.

 

Lavandin verkoop een ruim assortiment aan ecologisch geproduceerde Zelliges in een breed kleurengamma. Voortdurend worden er nieuwe kleuren en vormen ontwikkeld. Iedere tegel is uniek. Na het bakken worden de tegels met de hand gekapt op 10 x 10 cm of 5 x 5 cm.

 

Onze Zelliges zijn van een uitzonderlijke kwaliteit, zijn kleurvast en verdragen afwisselend warm en koud water waardoor ze ook geplaatst kunnen worden in een douche.

 

Onze Zelliges worden geproduceerd in een 'State of the art fabriek' in Marokko. Wij hebben gekozen voor deze fabriek omdat de Zelliges er geproduceerd worden in schone en groene werkomstandigheden, zonder de tradities van het oude ambacht uit het oog te verliezen.

 

Stalen van onze Zelliges kan u op afspraak komen bekijken in onze showroom. De levertermijn van onze Marokkaanse tegels bedraagt gemiddeld 2 tot 6 weken.

Genendries 32, B-3770 Riemst

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved