NIEUWS

LAVANDIN LEGT ECOTUIN AAN

 

Achter ons tuinatelier zijn wij gestart met het aanleggen van een ecotuin. Deze voorbeeldtuin wordt in meerdere fasen aangelegd.

In 2014 hebben we een hoogstamboomgaard met appels, peren, kersen en pruimen aangeplant.

Dit najaar werd de hoogstamboomgaard voorzien van een gemengde haag en een houtkant. De hoogstamboomgaard krijgt een extensief beheer en wordt door middel van stootbegrazing begraasd met een schaapskudde. De oude knotessen kregen opnieuw een knotbeurt en achteraan in de tuin werd een haag van gele kornoelje geplant.

MASTERCLASS ECOLOGISCH GROENONTWERP

 

Lavandin volgde op 18 november 2017 de Masterclass Ecologisch Groenontwerp aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Hier werden nieuwe technieken over ecologisch groenontwerp uit de doeken gedaan. Een duidelijke visie met heel wat praktijkvoorbeelden. Voor ons is het belangrijk om geregeld bij te scholen. Zo blijven we goed in ons vak en op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

MERGELLAND HOEN KEERT TERUG NAAR RIEMST

 

Lavandin introduceert opnieuw het Mergelland Hoen in Riemst. Door het Mergelland Hoen terug naar de Mergelstreek te halen dragen wij ons steentje bij aan het behoud van ons levend erfgoed. U kan de prachtige hoenders voortaan bewonderen op ons erf en in onze weilanden.

Wilt u deze hoenders ook in uw tuin? Vraag gerust meer info.

Meer uitleg over het Mergelland Hoen vindt u hier.

Genendries 32, B-3770 Riemst

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved