LEEMPRODUCTEN

LEEMVERF

 

Binnen onze leemverven maken we een onderscheid tussen gladde leemverven en leemstructuurverven.

 

Leemverf is een volledig natuurlijke en bijzondere ecologische muur- en plafondverf in poedervorm. U mengt het poeder met water om een aangenaam verwerkbare verf te bekomen die in twee lagen mooi dekt. Leemverf is samengesteld uit voornamelijk witte klei, wit marmerpoeder en plantaardige caseïne. Deze natuurproducten geven de verf een behaaglijk en mooi estetisch oppervlak. De natuurwitte kleur is titaandioxidevrij.

 

Leemstructuurverf heeft een fijne korrelstructuur. Deze korrelstructuur wordt bekomen door de toevoeging van marmerzand in plaats van marmerpoeder. De fijne korrelstructuur geeft een leemaspect en vlakt kleine oneffenheden uit.

 

Onze leemverven zijn in zeer veel kleuren verkrijgbaar. Wij verkopen de leemverven van Claytec en van Kreidezeit. De kleurenkaarten zijn op afspraak raadpleegbaar in ons atelier.

LEEMFINISH

 

YOSIMA designstuc is een gekleurde wandafwerking, die leem en klei bevat. Deze klei fungeert als bindmiddel en zorgt voor kleurnuances, die een natuurlijk karakter verlenen aan het muuroppervlak. Er worden geen pigmenten of kleurstoffen aan toegevoegd. YOSIMA wordt in 6 basiskleuren verkocht.

Samen met de kleuren van onze 7 kleurenspectra kan er, gemengd met wit, uit 138 variaties worden gekozen.

 

Met 7 structuurtoeslagstoffen worden interessante effecten gecreëerd: deze zijn toe te voegen aan iedere kleur. Alle

productvarianten worden nauwkeurig voor u gemengd en beschikbaar gemaakt. YOSIMA wordt 2 mm dik aangebracht.

LEEM-TERRAZZO

 

Leemvloeren zijn actueel. Tot nu toe ontbrak de mogelijkheid om vloerverwarming met deze natuurlijke bouwstof te verenigen. De noodzakelijke oppervlaktebehandeling van stampleemvloeren verminderde bovendien de gevoelswaarde van het lemen oppervlak.

 

Leem-Terrazzo van Claytec pakt de traditionele en edele Italiaanse geslepen vloertechniek op. In plaats van hardheid en sterkte te creëren door middel van kalk of cement is onze Leem-Terrazzo gebonden met leem en klei. Dit verleent het materiaal een unieke karakteristiek en ervaring.

 

Leem-Terrazzo is een ambitieus designerproduct. De zorgvuldig uitgekozen tinten maken van elke vloer iets bijzonders.

 

Leem-Terrazzo moet aan hoge ambities voldoen. Het product werd ontwikkeld voor de verwerking door ervaren terrazzo-verleggers en leemprofessionals. Wij begeleiden graag uw project en helpen door aanbeveling van geschikte vakmensen voor uitvoerig, instructie en begeleiding.

LEEMPLEISTER

 

We hebben meerdere soorten leempleisters van Claytec. Elk voor een andere toepassing. Onze leempleisters geven woonruimtes een aangename warme atmosfeer en reguleren het woonklimaat.

 

Onze basisleem is een traditionele leempleister met goede waarden voor vastheid en ruimteklimaat. De pleister bestaat uit natuurbouwleem, gewassen zand en gerstestro (30 mm).

 

Afwerkleem grof geeft het oppervlak een ruwe structuur. De dekpleister bestaat uit natuurbouwleem, gewassen zand en gerstestro (10 mm).

 

De kleurleem grof is in 36 kleuren verkrijgbaar. De pleister bestaat uit natuurbouwleem en gewassen zand.

 

Mineraal 16/20 is een basis- en dekpleister die bestaat uit natuurbouwleem met uitgeselecteerd, gewassen en gebroken zand. De pleister bevat geen plantaardige toeslagstoffen (stro), hetgeen het drogen vergemakkelijkt.

 

Leempleister HW is een basis- en dekpleister voor slecht en matig zuigende ondergronden. De pleister bestaat uit natuurbouwleem, gewassen zand, natuurbims en fijne natuurvezels.

 

Afwerkleem fijn is een dekpleister voor de fijne afwerking. De pleister is op vele ondergronden universeel bruikbaar. De fijne pleister bestaat uit natuurbouwleem, gewassen gemengd graan met zand, fijne vlasvezels en cellulosevezels. De fijne vlasvezels worden toegevoegd voor de stevigheid. Deze zijn niet zichtbaar aan het oppervlak.

STAMPLEEM

 

Stampleembouw is leembouw in de oudste en meest pure vorm. De esthetische en architectonische kwaliteit van de zware en monolithische stampleemwanden heeft een moderne herontdekking geïnitieerd en zo de stampleem tot een bouwmateriaal voor uitgesproken design ontwikkeld.

 

We hebben voor u stampleem van Claytec in verschillende kleuren, die hun diepte en uitgebalanceerde werking ontlenen aan alle gebruikte leem- en steenkorrels. Er worden geen bijkomende kleurstoffen toegevoegd. Verschillende kleuren zijn beschikbaar: natuur, wit, geel, rood en grijs.

 

Voor stampleemvloeren is er fijn gekorreld materiaal.

LEEMDROOGBOUW

 

Wij verkopen leembouwplaten van Lemix en van CLAYTEC. De leembouwplaten van Lemix zijn volle platen. De leembouwplaten van CLAYTEC bestaan uit leem en riet, en zijn hierdoor lichter. Ideaal om plafonds af te werken.

 

De leembouwplaat maakt een pure droogbouw mogelijk met optimaal woonklimaat en uitstekende geluidsdemping. De platen worden op een lattenconstructie vastgeschroefd. Toepassingsgebieden zijn voorzetbekistongen, tussenwanden, valse plafonds, dakafwerkingen en de uitbouw van zolderverdiepingen. Na wapening van de voegen wordt het oppervlak met een dunne laag Fijne afwerkleem geplamuurd en eventueel afgewerkt met YOSIMA leemfinish of met een leemverf.

 

De CLAYTEC leem droogstucplaat dient ter verbetering van het woonklimaat en het (gebruiks)comfort. De droogstucplaat wordt volvlaks aan vaste ondergronden (beton-, kalkzandsteen- of baksteenmuren) gehecht.

Op mineralische ondergronden worden de platen met hechtleem gekleefd. Op een houten ondergrond wordt de leem droogstucplaat vastgetackt. De wapening gebeurt altijs vlaksgewijs. De verdere behandeling gebeurt zoals bij leembouwplaten.

Genendries 32, B-3770 Riemst

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved