KALKPRODUCTEN

KALKVERF

 

Bij Lavandin kan u terecht voor een uitgebreid advies over kalkverf. Wij hanteren traditionele technieken en recepten. Met kalkverf helpen wij u een mooie en gezonde landelijke leefomgeving te creëren met respect voor esthetiek en natuur. Kalkverf is vochtregulerend, schimmelwerend, bacteriedodend en ontsmettend. Onze kalkverven zijn geschikt voor mensen met allergieën.

 

Kalkverf is een minerale, anorganische verf met een traditionele matte afwerking. De verf is samengesteld uit hoogwaardige en zuiver natuurlijke grondstoffen.

Kalkverf kan aangebracht worden op de meest diverse minerale ondergronden, zoals baksteen, natuursteen, leempleister, kalkpleister, etc.

 

Wij hebben kant-en-klare kalkverf van Corical in wit en 112 kleuren. Wenst u liever zelf uw kalkverf aan te kleuren met minerale poederpigmenten? Dan hebben we witte gebruiksklare kalkverf van Kreidezeit die u met water en met maar liefst 250 kleurpigmenten kan aanlengen.

TADELAKT

 

Tadelakt is de traditionele Marokkaanse stuctechniek die al in de oudheid zeer geliefd was en veelvuldig werd toegepast in o.m. badhuizen. Met behulp van een geslepen steen en een speciale, arbeidsintensieve techniek polijst men het oppervlak zolang tot er een dichte, glanzende laag ontstaat. De draaiende polijstbewegingen zorgen voor het kenmerkende, wolkerige karakter van Tadelakt. Hierdoor ontstaat het unieke, expressieve en aaibare oppervlak dat door geen enkele andere techniek wordt geëvenaard.

 

Door de optimale samenstelling van Tadelakt, waarbij gebruik gemaakt wordt van een zeer zuivere hydraulische kalk en uitsluitend minerale vulstoffen, verkrijgt men bij vakkundige verwerking een waterafstotende laag die o.m. kan worden toegepast in douches, badkamers en sauna's.

 

Om het oppervlak waterdicht te maken wordt Tadelakt nabehandeld met Marseille zeep (voor lichte kleuren) of een oplossing van zwarte zeep (donkere kleuren).

SILICAATVERF

 

Silicaatverf is een minerale, anorganische verf voor binnen en buiten met een traditionele matte afwerking. De verf is samengesteld uit hoogwaardige en zuiver natuurlijke grondstoffen.

 

Dankzij zijn typische eigenschappen is silicaatverf uiterst bestand tegen atmosferische vervuiling en kan het in het strengste klimaat toegepast worden.

Silicaatverf kan aangebracht worden op de meest diverse minerale ondergronden, zoals baksteen, natuursteen, pleisterwerk, etc.

 

De bijzondere minerale kenmerken maken silicaatverf uitermate geschikt voor toepassing in een bio-ecologische context, evanals overal waar de aanwezighid van bacteriën een bekommernis vormt (opslagplaatsen voor voedsel, ziekenhuizen, scholen,...).

 

Dankzij de hoge alcaliniteit kan silicaatverf onmiddellijk aangebracht worden op een nieuwe bepleistering, voegwerk,...

KALKVLOEREN

 

Stuc & Floor en Stuc & Kwarts zijn unieke pleisters die speciaal ontwikkeld werden voor het creëren van afwerkvloeren bestaande uit kalk. Het groeiend succes van kalkvloeren is te wijten aan de vele voordelen die kalk biedt.

 

Het zijn dunlagige kalkglanspleister gekleurd in de massa. Het materiaal is geschikt om toe te passen op vloeren, wanden en zelfs, na de juista afwerking, in natte ruimtes.

Met Stuc & Floor en Stuc & Kwarts creëert u fluweelzachte, glanzende oppervlaktes met een subtiele, genuanceerde kleurschakering.

 

Onze kalkvloer is te krijgen in elke gewenste kleur.

Een mooi alternatief voor houten vloeren of laminaat.

Dit produkt is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

 

De eindafwerking met wax, olijfolie of Marseillezeep zorgt voor een waterdichte bescherming, in combinatie met een estetische meerwaarde van de vloer.

KALEI

 

Een kaleilaag kan worden gezien als een zeer fijne pleisterlaag (of een dikke schilderlaag) die op een gevel wordt aangebracht, mits behoud van de structuur van het metselwerk.

Het zorgt voor een duurzame bescherming van de muur, zonder deze echter hermetisch af te sluiten. Het is inderdaad belangrijk dat bij een gevel die uitwisseling van waterdamp met de buitenomgeving mogelijk blijft, zeker bij oudere, massieve muren. Eventueel opstijgend vocht of condensatievocht zal dus vrij doorheen de kalleilaag kunnen verdampen, en dit vooral dankzij de natuurlijke hydraulische kalk als bindmiddel.

 

De kalkmortel wordt in twee lagen aangebracht op een gezonde gevel. De mortel kan hetzij in de massa gekleurd zijn, hetzij achteraf worden geschilderd met een passende dampopen minerale verf.

KALKPLEISTERS EN KALKMORTELS

 

Bij ons kan u terecht voor een ruim assortiment aan kalkpleisters en kalkmortels van de merken Unilit en Gräfix. Een overzicht: hechtmortels, isolerende grondmortels, lichte grondmortels, saneringsmortels, grond- en metselmortels, fijne voegmortels (ook voor snijvoegen), afwerkmortels, Romeins beton, natuursteenherstellingsmortel en bepleistering, gekleurde mortel, lichte metsel- en voegmortel, injectiemortels, sterk belastbare mortels, haargebonden luchtkalkpleisters, interieurpleisters, kalkpleisters, kalkspachtel.

 

Sinds kort verkopen we ook Pajalith. Een ultralichte voor strobouw geoptimaliseerde luchtkalkpleister die cementvrij is.

Genendries 32, B-3770 Riemst

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved