ECOLOGISCH TUINONTWERP

ECOLOGISCH

TUINONTWERP

MINDER WERK &

AFVALARM

 

Iedere tuin is anders en smaken verschillen. Daarom hechten wij veel belang aan het persoonlijk contact met de klant. Door aandachtig te luisteren, komen we samen tot het ideale concept.

Van kleine stadstuin tot grote landschapstuin. Modern, landelijk of wild. Elk project wordt door ons met de nodige creativiteit en enthousiasme behandeld.

 

Wij ontwerpen alle tuinstijlen, steeds gebaseerd op een ecologische basis. Natuurvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en afvalarm. In onze ecologische tuinen zijn pesticiden overbodig. Wij gebruiken voornamelijk inheemse planten en waardplanten voor bijen en vlinders. Door te kiezen voor de juiste plantencombinaties voorkomen wij sterfte, ziektes en plagen in uw tuin.

 

Lavandin bezit het AMBER-label. AMBER staat voor een verzameling van ECO-waarden met een gemeenschappelijk doel: het herstellen en behouden van een gezonde leefomgeving. Kringloop, biodiversiteit, duurzaamheid, evenwicht en klimaat zijn de vijf ECO-waarden die de basis vormen voor een duurzaam ecologisch tuinontwerp.

 

Als wij tuinen ontwerpen, gebruiken wij de biotoopcoëfficiënt als leidraad. De biotoopcoëfficiënt is een eenvoudige waarde-indicator om het ecologisch potentieel op een perceel te beoordelen. Het is de relatie tussen de ecologisch nuttige oppervlakte en de totale perceeloppervlakte.

STAPPENPLAN

VAN SCHETS TOT ONTWERP

 

Hebben wij uw interesse gewekt? Vraag ons vrijblijvend een offerte op maat.

Indien u akkoord gaat met onze offerte, meten wij uw tuin op en voeren wij een grondige terreinanalyse uit. We doen een voorstudie en bekijken de verschillende functies. Hierna bespreken wij uw wensen en de mogelijkheden.

 

Na de terreinanalyse gaan wij van start met een voorontwerp. Wij houden rekening met de groenvormen, de structuur van de groenvormen, de beplantingsmethode en de beheermethode. Als het voorontwerp af is, nodigen wij u uit in ons tuinatelier. Samen bespreken we het voorontwerp en verzamelen wij al uw opmerkingen. We bespreken de materialen en de plantenkeuze. Hierna tekenen wij een definitief ontwerp, een beplantingsplan en een technisch plan.

 

Om tot goede plantencombinaties te komen houden wij rekening met de standplaats, de groeieigenschappen, de ecologische waarde, de esthetische en andere belevingskenmerken.

Onze tuin- en landschapsarchitect maakt een beplantingsplan voorzien van een uitgebreide plantenlijst en een technisch plan voorzien van een technische beschrijving.

 

Na het traject ontvangt u van ons drie plannen waarmee u zelf uw tuin kan aanleggen of uw tuin kan laten aanleggen door een tuinaannemer. Wij werken samen met gerenommeerde tuinaannemers die ecologisch onderricht en bekwaam zijn in hun vak.

Wenst u zelf uw tuin aan te leggen? Dan kan u bij ons terecht voor advies en begeleiding. Wij organiseren tuinworkshops voor doe-het-zelvers, coachen u doorheen uw tuinproject en geven u steeds een duurzaam groenadvies.

DOORDACHT ONTWERP

VIER PIJLERS

 

In een ecologische tuin houden we rekening met vier pijlers. De natuur, de mens, het milieu en het landschap.

De natuur is ons voorbeeld. We passen de natuur aan onze eigen wensen aan, want een tuin is er voor de mens. We houden rekening met het milieu zodat we het milieu niet extra belasten. Een tuin maakt deel uit van het landschap. Een aantrekkelijk landschap sluit je aan op de tuin, een minder fraai landschap verberg je.

 

De vier pijlers zijn belangrijk. Welke pijler meer op de voorgrond treed hangt af van de situatie. Kies je voor een zwemvijver, dan krijgt de mens meer aandacht. Mensen gebruiken een zwemvijver om in te badderen. Kies je voor een bloemenweide, dan is de aandacht voor de natuur doorslaggevend. De vier pijlers bepalen het ontwerp, de aanleg en het beheer van een tuin.

WIJ STEUNEN NATUURPUNT

 

Bent u lid van VELT? Dan kan u uw korting op een tuinontwerp, een duurzaam groenadvies of een tuinbeheerplan afstaan aan een natuurgebied van Natuurpunt naar keuze.

 

Met deze steun kan Natuurpunt nieuwe natuur aankopen en haar natuurgebieden optimaal beheren.

Genendries 32, B-3770 Riemst

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved